Pages

Thursday, December 20, 2007

A portrait of Nicole Kidman


Nicole Kidman is op dit moment te zien in de film The Golden Compass van Chris Weitz. De film is gebaseerd op de trilogie ‘His Dark Materials’ van schrijver Philip Pullman.

Nicole Mary Kidman (20 juni 1967) is een Amerikaanse / Australische actrice die begin jaren negentig wereldberoemd werd door haar films en als vrouw van Tom Cruise.

Nicole wordt door menigeen gezien als één van de mooiste actrices op dit moment. Het is moeilijk te geloven dat zij vroeger een lelijk eendje was, een buitenbeentje met rood haar en een bleke huid. Ze vluchtte naar het toneel, waar ze werd opgemerkt door de Australische regisseuse Jane Campion, die haar aanspoorde haar acteertalent te ontwikkelen.

In 1983 echter maakte Kidman haar debuut op de Australische televisie met de film 'Bush Christmas'. Deze film wordt in Australië tot op de dag van vandaag nog jaarlijks vertoond rond Kerst.
Op de set van haar eerste grote Amerikaanse film, ‘Days of Thunder’, begon zij een relatie met Tom Cruise. Zij trouwden op 25 december 1990. Kidman’s carrière nam een grote vlucht na haar vertolking van de hoofdrol in de film ‘To Die For’ (1995). Men stond versteld van haar optreden en werd niet langer alleen maar gezien als de ‘vrouw van…’.

Na haar scheiding van Tom Cruise in 2001 volgden succesfilms als 'Moulin Rouge' (waarvoor ze samen met Robbie Williams 'Something Stupid' zong) en 'The Others'. Voor haar rol als Virginia Woolf in 'The Hours' kreeg Kidman in 2003 zelfs een Oscar. Vervolgens zorgde ze op Cannes voor de nodige opschudding met 'Dogville', het experimentele drama van het Deense enfant terrible Lars von Trier. Kidman kondigde aan nog twee films met Von Trier te maken, maar moest dit later intrekken omdat ze het te druk had met andere projecten...

Voor de reclame van het parfum Chanel No. 5 kreeg Kidman in 2003 een recordbedrag uitbetaald. De spot werd geregisseerd door Moulin Rouge-regisseur Baz Luhrmann en werd de duurste reclamespot ooit.


The Golden Compass
De fantasyfilm 'The Golden Compass' is gebaseerd op de Britse trilogie 'His Dark Materials' van schrijver Philip Pullman en gaat over het weesmeisje Lyra dat met een gouden kompas naar het koude Noorden reist om een vriend te redden.

De film is de grootste productie tot nu toe voor de Amerikaanse regisseur Chris Weitz die samen met zijn broer Paul de komedie ‘American Pie’ maakte en die ook ‘About a Boy’ met Hugh Grant regisseerde. De jonge Dakota Blue Richards maakt haar filmdebuut met de hoofdrol van het 12-jarige weesmeisje Lyra. Zij wordt bijgestaan door Daniel Craig en Eva Green, die elkaar nog kennen van de Bondfilm ‘Casino Royale’, en Nicole Kidman als de mysterieuze Marisa Coulter die duistere plannen met Lyra heeft.

Synopsis: Op een dag krijgt het weesmeisje Lyra uit Oxford van een oude leraar een gouden kompas dat antwoord geeft op al je vragen, als je tenminste weet hoe je het af moet lezen. Ze mag aan niemand vertellen dat ze het instrument bezit, maar Lyra wordt op de huid gezeten door de boosaardige Marisa Coulter (Nicole Kidman). Als Lyra's goede vriend Roger verdwijnt, komt het instrument erg goed van pas. Het geeft aan dat ze haar stoere beschermer Lord Asriel (Daniel Craig) achterna moet, die voor onderzoek naar het koude Noorden is afgereisd. Tijdens haar zoektocht sluit Lyra vriendschap met de gepantserde ijsbeer Iorek en ontmoet ze ook de vliegende ijskoningin Serafina (Eva Green), net voordat een ongekende strijd tussen goed en kwaad losbarst.


No comments:

Post a Comment

Disclaimer

dimhirwen.blogspot.com disclaims any and all responsibility or liability for the accuracy, content, completeness, legality and reliability of the information and links displayed on this website. You (the visitor) understand and agree that dimhirwen.blogspot.com can not be held responsible for any damages or other problems that may result from use of this website.