Pages

Wednesday, August 19, 2009

0900-nummers? ... 't kan ook gratis!


Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat bedrijven voor de consument alleen bereikbaar zijn via een 0900-telefoonnummer. Deze nummers kunnen erg duur zijn, 70 cent per minuut is tegenwoordig niets bijzonders meer. En hoe duurder het bellen van zo'n nummer is, hoe langer het duurt voor u de juiste persoon aan de lijn heeft. Vaak krijgt u, voor u het keuzemenu eerst ook nog eens een reclameverhaaltje van het bedrijf te horen.

Kosten
Zo hangt u tijden aan de telefoon, gedwongen om eerst te luisteren naar de reclame van het bedrijf, daarna komt er een traag keuzemenu, en daarna zijn alle medewerkers in gesprek. Voor je er erg in hebt zijn er tien minuten voorbij, voor eigen rekening, voor 70 cent per minuut of meer.

Klantonvriendelijke gedrag
het wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij onderwijzen dat wij dit toestaan.

Bedrijf achter 0900-nummer opvragen
Bij de Opta is via het gratis nummer 0800-0223122 na te vragen welk bedrijf er schuilgaat achter een 0900-nummer.
Volgens de OPTA is dit gratis nummer alleen voor de zakelijke wereld en niet voor de consument, maar dat is wettelijk gezien niet zo. Met deze keuze kiest de OPTA dus duidelijk partij voor de zakelijke wereld, de Nederlandse consument speelt geen enkele rol bij deze dienst. De OPTA behaagt alleen de zakelijke wereld ten koste van de Nederlandse consument. De OPTA heeft haar onschuldige masker verloren. Het gratis nummer is ook voor de Nederlandse consument, wettelijk gezien heeft de consument evenveel recht op deze informatie als een bedrijf. Dat de OPTA hierin onderscheid maakt staat los van de wetgeving, dit heeft te maken met haar eigen belang.

OPTA speelt een dubbelrol
Toen CorCom bij het schrijven van dit artikel de heer Brummelkamp jurist bij de OPTA ( toestel nummer 070-3159225) telefonisch benaderde inzake waarom er geen paal en perk wordt gesteld aan die dure 0900 nummers verdedigde de jurist het corrupte 0900 nummers beleid van de OPTA met hand en tand, om vervolgens de zwarte piet neer te leggen bij het Ministerie van Economische Zaken. Als de OPTA aangesteld is om toezicht te houden op de naleving van de wet en regelgeving op het gebied van post en elektronische communicatiediensten en door deze dienst toch niet wordt ingegrepen bij dure 0900 nummers welk voordeel heeft dan de Nederlandse consument bij de OPTA, op deze vraag kon de heer Brummelkamp van de OPTA geen antwoord geven ? CorCom kan de bestolen consument en 0900 nummer slachtoffer 's wel deze vraag beantwoorden namelijk, dat de Nederlandse consument geen enkel voordeel heeft van de werkzaamheden die de OPTA verricht. Nederland is een van de duurste landen ter wereld als het gaat om internet, vaste en mobiele telefonie, en het wordt nog duurder dankzij de OPTA. Deze zogenaamde waakhond bijt naar onschuldige consumenten.

De OPTA is mede verantwoordelijk
De OPTA ( Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit ) is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de wet en regelgeving op het gebied van post en elektronische communicatiediensten. De OPTA speelt hierin een dubbelrol want zij blijft in gebreke om bedrijven tot de orde te roepen inzake de dure 0900 nummers. Dat de Nederlandse consument duur betaald voor het bellen naar 0900-nummers is mede de schuld van de OPTA, zij geeft niet alleen de dure 0900 nummers uit, maar blijft ook in gebreke om de comerciële diefstal waarvan de consument de dupe is aan te pakken.

Wij hebben een alternatief voor deze dure 0900-nummers gevonden
Namelijk het originele telefoonnummer van het bedrijf. U belt gewoon het alternatief nummer dat geplaatst is achter het dure 0900 nummer en u heeft meteen contact met het bedrijf of de instelling. Ieder 0900-nummer is gekoppeld aan een gewoon vast nummer. Als u dat vaste nummer belt dan komt u bij het zelfde callcenter terecht. Punt is dat u wel moet weten naar welk nummer een 0900-nummer dan verwijst. Klik op Read more voor de alternatieve nummers»

Bij de Opta is via het gratis nummer 0800-0223122 na te vragen welk bedrijf er schuilgaat achter een 0900-nummer.

Met dank aan
www.VraagAlex.nl

2 comments:

 1. Hey guys,

  Wellicht goed om ook de site http://www.VraagAlex.nl even te noemen. Daar staat de meeste actuele nummers op. Deze lijst komt daar ook vandaan.

  Groeten,

  Alex

  ReplyDelete
 2. OK Alex, bij deze.

  Bedankt,
  Dim

  ReplyDelete

Disclaimer

dimhirwen.blogspot.com disclaims any and all responsibility or liability for the accuracy, content, completeness, legality and reliability of the information and links displayed on this website. You (the visitor) understand and agree that dimhirwen.blogspot.com can not be held responsible for any damages or other problems that may result from use of this website.